nu börjar vi igen...

... Ok... så nu är vi i Rimini,och det som har kännts roligast är att Tomas har haft kul, det är så klart lättare att vara turist  här än i Vasto. För det första så är det gångavstånd till allt= ingen bil behövs.. så becks och goda drinkar kunde avnjutas av oss båda.
Jag skrev tidigare om aperitf.. at dom är så trevliga , musik och mat... roligt folk, och då kan man tro att drinkarna är dyrare då allt detta ingår, det vär det inte :-)   vanliga priser gäller,en becks(öl) mellan 3-4€ drink 5€. bra om man jämför med Sveriges priser.
 Är man i Romagna så ska man bl,a prova denna enkla rätt.. PIADINA ROMAGNOLA

Piadine

http://le-ricette-della-nonna.blogspot.com/search?updated-min=2006-01-01T00:00:00%2B01:00&updated-max=2007-01-01T00:00:00%2B01:00&max-results=50

Denna länk är till en blogg, le ricette della nonna,man finner myckte goda recept här, bl.a hur man bakar piadina....

så smaklig måltid!

Förlåt förlåt.... förlåt......

Jaaaa.... jag vet, jag har varit ganska usel på att skriva här... men det är så mycket annat som det ska hinnas med!!
Jag ska bli bättre :-)
Imorgon ska jag uppdatera er om italien och förra helgens bravader.. kan säga att vi utsåg klubbholmens manliga playmate 2009..... 
ses imorgon!

Förra helgen...

... en härlig båt utflykt med våra vänner.Vi åkte till söderteljes båtklubb, en super mysig vik .. med allt.. toa bastu..el..
Hedvig och Mattias fick vara med om deras dotter första"hopp i sjön", Filippa är 2år, en glad söt, mysig liten tjej, och modig!
Hon hade fullt upp med att ha koll på vad alla va hela tiden, en riktig flockledare :-)  och så tycker hon om att .. håll i er... dofta på vin korkar!! aldrig sett det förut, en riktig finsmakare, brås väl på pappa som är kock!!
Hur som helst mellan sol och regn så hade vi det jätte bra! ska absolut göra om det!
Ikväll ska vi ut igen med båten, till klubbholmen i Mälaren..höst fest är det som gäller, vi kommer at bli ca 35 båtar., fredag kräftskiva och  lördag gulasch.. som tillagas av en  kvinna som kan sin sak! hon är ungerska.
Trevligt ska det bli!


Filippa,med diva glasögon.. så söööt

hoppet!!

lite mys efter all äventyr med pappa!



Rimini

....Nu efter 10 dagar hos pappa och Matilde är vi i Rimini! 38 grader varmt och för första gången på väldigt länge kan jag säga att havet var riktigt nice! Dem som har varit på adriatiska kusten vet att då havsbotten består av sand så ser det rätt så grumligt ut, och ger inte intrycket av ett särskilt rent vatten, detta är fel, vattnet är rent, och i år kryllade det av stora fiskar som vittnade om detta !
Vi fördrev dagarna med äkta strandliv, sol ,mat  och promenader.
Rimini strandsträcka består av arrenderade stränder som hyr ut sol stolar och parasoller, vill man bara ha solsäng för en dag längst fram så  kostar det ca 5€, men det är det värt! Resturang och bar fins i anslutnig och det är skönt når man vid 13 tiden börjar bli hungrig!!
Som vid dem flesta badorter så finns en svart marknad av försäljning på stranden, väskor, smycken och glasögon bl.a.
Självklart blir man frestad av atta handla men det är värt att veta att du som köpare kan åka fast och få böta ca 1000€, och man kommer inte undan det!
Kvällarna bestod av aperiif, mat  och shopping!Jag fick äntligen min" americano"i tidigare ilägg kan ni se vad det är :-)
och en annan drink som jag brukar ta där är Gyn Lemon.. gyn och lemon schwepps, svårt at få i sverige.
Tomas har ett intresse för båtar så vi pasade på att besöka Riminis nya marina, vi valde att promenera dit( väldigt långt fårn där vi bodde) men det var det värt. För att komma dit kan man bli fascinerad av dem gamla fiskarnas bostäder, dch renoverade, men så fina. Vid  vissa portar kan man se målade segel motiv ,  alla är olika och simbolisera familjens namn, det var så man kände igen båtarna på avstånd för många många år sen!
Marinan är vacker, otroliga båtar , fantastisk utsikt och mysiga resturanger och cafeér!
Rimins gamla fisk markand

Blåa musslor


smasig tonfisksallad

..det här är ett aperitf bord som duger!! :-)

fiskarnas gata..


Rimnis Marina


medans jag och Stefania är inne i en djup konversation roar sig Tomas och hennes man Marco med att fota...
hmmmm..


Sitter hemma

Sitter hemma och myser i soffan, det regnar ute,fast just nu käns det skönt... regn berättigar på något sätt det här med att sitta inne, at man sen har varit förkyld gör sitt också!
Helgen som har varit kändes väl fylld!
Fredag: hjälpte Nicke och Elin att flytta till sitt  nya hus, stort och fint! Elin är också stor.. nää inget elakt :-) tvärtom deras bebis ska komma när som helst...!( Elin har också blogg http://thehedstroms.blogg.se/), sen åkte vi till Nynäs och mötte upp mamma och Lasse som är ute och seglar under sin semester.. dem bjöd på god middag ! Vi sov över i båten och fantiserade om att segla ut till Visby, men det får bli en annan gång!
Lördag: efter en lång och god frukost var det dags att åka till kungsholmen och till båten, det var ju så soligt :-)
Kom fram till klubbholmen runt 15 och möttes av  ett helt gäng som njöt av det  varma vädret, sol bad och gott i glaset!
När vi väl lagt till blev vi snabbt informerade om att det var 24 grader i vattnet , så även den värsta badkrukan borde bada( dem känner inte mig :-)  )
Thomas hoppade i och efter en timmas velande dök jag också i...eller snarare gjorde bomben då jag inte kan dyka och måste hålla för näsan.. hehehe
kvällen föjldes av grillade hemgjorda hamburgare och egna pommes.. mmmm goooottt!
Söndag:morgon kom , fortfarande sol så det blev en till bomb!
Och måndagen började med förkylnings symtom som blev värre ... kan det vara det varma vattnet på 24 graders fel tro??




ny gamla familjen!

 skön uteplats!,
 Stefania, marco och Francy. Jag, nöjd med denna dag!! :-)

nu hoppar vi till Italien igen...

Under denna sommar fick jag träffa släkt som jag visste fanns men inte haft kontakt med tidigare..
Det var  spännande att lära känna dem, och jag måste medge att det är något speciellt med släkt.. även fast man aldrig har träffats så känns det som om man känner varandra, det finns inga konstiga tystnader utan mer som en slags hemlig pakt.
Självklart är det ett plus att dem är så trevliga!
                                                                                                                                                                                       Jag & Stefania
Francy,jag,Stefania,Fede & Renata
Hos Stefania stannade vi och åt lunch på väg till Rimini. 
Insalata di mare
Risotto alla marinara
gott vin till.. yttligare 2 kg på denna resa :-)





RSS 2.0