höst 2009

Har nu varit nere i källaren och plockat upp  höstkläderna, 2 kartonger och en trolly, så kul att återse , knns som gamla vänner ..ohhhh.. det hade jag glömt bort.. va kul.... och så vidare...Nu återstår bara att skicka ner sommaren.Jag har även skrivit ut en hel del Cv, så imorgon blir det som förr i tiden.. knacka dörr där man vill jobba :-)  håll tummarna!! Ända problemet är hur jag ska klä mig... måste passa in på lite olika ställen... Tips? någon?
Jag får lägga upp out fit bild imorgon!
Ikväll börjar äntligen GA... yeeeee , jag har längtat, tv nörd som jag är ;-)
Ska nog passa på att stryka lite innan , så att garderoberna  blir fulländade.

min dröm!
Får lägga in bilder på min sen...

sluta klaga :-)

Varför klagar alla att det har blivit kallt?? Vi har haft en underbar september, med massa sol... och nu när det börjar bli kallat kan vi äntligen börja använda alla snygga höst kläder, stövlar , jackor, kappor ,accessoarer och snygga strumpbyxor :-)
Här kommer lite tips:

38....39

... vad ska jag säga när folk frågar hur gammal jag är??? 38 eller 39, jag blir ju det i slutet av oktober :-(
Att åren går fort är ingen myt längre, ni vet sånt som man fick göra av " gamlingar" runt 40 när man själv var knappt 20..Kommer ihåg att man tänkte år 2000 kommer jag att vara 30 ÅÅÅÅRRR! jag hade allt klart för mig , var jag skulle vara i livet.. jobb , gift och  typ 2 barn... :-)
Jag kan säga att åren går fort, och nu har jag spräckt min plan med nästan 9 år..
Jobb: söker fortfarande
Gift: sambo
Barn:0, men försöker :-)
Så hur ska jag se på mig själv? misslyckad?? NÄÄ tror inte det!! jag har hunnit med så mycket roligt, träffat så många människor,bott i Italien i 5 år, jobbat med många olika saker och allt har utvecklat mig till det jag är idag!
Jag vet idag nåt jag var osäker på när jag var runt 20, Jag KAN själv!
Vad jag har gjort under dessa 9 år kommer jag att skriva här.. lite i taget, lite hullerombuller.. :-)
Och ni kommer nog att tycka precis som mig att det gör inget om planen inte funkar, det viktigaste
är att man trivs med sig själv, och även om man ibland gör misstag så ångrar man sig inte, man lär sig!
Jag 38 snart 39 :-)

falukorv..

Då jag har varit sjuk i helgen så har Tomas överaskad mig med middag både i lördags och igår.. och det var så gott!
I lördags blev det en kyckling curry gryta och igår  korv stroganof! Jag blev impad!Så idag fick han bestämma vad jag ska göra till middag, och då det blev falukorv över igår så  vill han ha  : gratinerat falukorv och stuvade makaroner"mmm
Jag vet inte... inte min favorit men jag ska göra ett försök och då jag aldrig har lagat denna måltid innan tänkte jag ta hjälp av http://recept.nu/ men har ni tips så är ni välkomna med dessa...
spännande ska det bli gott??? vet inte.. men vad gör man inte för sin LOVE!!
// B

Kyle VÄLKOMMEN!

Min syster fick en liten pojke igår kl 0552, han och hon mår super! Välkommen min lilla prins, nu har jag en till att skämma bort! älskar dig!

Svininfluensa??

Japp nu har jag legat sjuk sen i måndags, förkyld ,feber, ont i halsen och nu  börjar hostan komma... :-(
Är det Svin influensa? alla frågar mig det . vad vet jag... hur vet man? läser man på nätet kan det vara det , symptomen stämmer.. men det är samma som vanlig influensa!  Så nej.. jag tror inte på svinen ( inte här heller :-)  heheheh)
Nu ska jag fortsätta att kurera mig !

Tips för Tryffel älskare!

Det är snart dags för tryffel säsong , och det jag saknar mest från Italien är alla"Fair" fest, marknader  i matens och vinets anda.
Sant Agata Feltria är känd för sin "Fair" av tryffel,  man kan köpa tryffel, och man kan äta gudomligt mat för lite pengar på marknaden. HÄr kommer en översatt sida  om detta

vita tryffelnÄven i år söndagen i oktober är vitt skiftar i internationella mässan för denvita tryffeln Sant'Agata Feltria.
Den vita tryffeln rättvis varje år lockar många människor, finsmakare och de nyfikna eller bara älskar god gaffel, smaka typiska rätter för området med mycket eftersökta knöl.
Söndag 4 till 11 - 18 till 25 oktober förordnanden har kommit i denna vackra medeltida byn av Apenninerna, och känner produkterna av sitt land för den 25: e upplagan av den internationella mässan för den vita tryffeln.
Faktum är att under hela den period som mässan kan du också köpa lokala produkter såsom svamp, honung, kastanjer, ost och mycket mer.
Den gamla staden Sant'Agata Feltria kommer att vara full av specialkemikalier av området som kommer att få alla finsmakare.
Det verkliga Saint Agatha är en utmärkt anledning att besöka inlandet och flera medeltida städer med mellan Romagna och Marche är utspridda bland bergen och färgerna på hösten.
För alla dem som kommer från utanför råd att välja boende i vissa gård i området är rikt.

 

 

Här en Fin länk:http://www.comune.santagatafeltria.pu.it/ gå in och titta :-)


Hösten 2009

Japp .. förra helgen gjorde vi vinter i stugan, tog upp lilla båten men innan dess så så hanns det med att fiska lite  strömming:-)  lägga på bänkskivan i köket ,plocka svamp och äta kräftor.
panerad strömming som ska stekas i smör GOTT!
Köket
Vår utsikt

stryka, tvätta.. och söta hantverkare

Nu har jag gett mig in i at städa ur alla garderober och ta fram höstkläderna... och det blir så fint.
Vi ska få fiber bredband i lägenheten så iadag har det sprungit ut och in  några sådana.. faktiskt söta :-)
(Nää inte sötare än dig Tomas!!)
Jag komer att lägga upp lite bilder i em.. så håll ut!!
// B.

ikea

Hej alla, nu är vi hemma efter en härlig helg i båten med vänner och god mat!
Igår anslöt sig Maria , Urban och deras lilla Tova till vårt sällskap och dem bjöd på en väldigt god fiskgryta och gott vin!
härligt härligt!!
Idag en ganska grå söndag ber det av till Ikea, kommer säkert inte at vara ensamma där :-)
Vill titta på en rya matta där att ha i vardagsrummet och lite gott och blandat.
Tomas insåg idag på vägen hem att sommaren är sluuuuutttt :-(  väldigt besviken över deta blev han, inte jag, jag har kommit att älska alla årstider och ser fram emot de vackra höstfärgerna , mörkare kvällar med  tändaljus och goda middagar tillsammans med goda vänner, något vi i helgen kom överens om att bli bättre på... lite tips från Mattias: kokodril, kobra... och lite annat exotiskt som man faktiskt kan i dags läget få tag på... (Dag Livs  Frdhemsplan)..vi får se, jag nöjer mig med en tallrik pasta!
Ha det!
B.

Det susar det brusar i träkronans hatt....

Det susar det brusar i träkronans hatt.... så börjar en dikt som min mamma skrev för många år sen..  det va det jag tänkte på när jag låg på loftet i fredags kväll. Fönstret va öppen och jag hade lyxen till att  få somna in till viden susnig i skogen och havets vågor!Tänk at jämnt ha det så, va lätt det skulle vara att komma till ro och somna in efter en stressig dag!
Man får verkligen passa på att njuta!
Lördag morgon kom, och jag blir väckt av min underbara svärmor.. upp och hoppa vi har massor roligt vi ska hinna med idag! Plocka kantareller, äta kålsoppa, göra oss i ordning för att åka in till marknaden, äta ännu mer och sen bada tunna i det lite kyliga vädret!
Så upp steg jag... eller ner.. då vi sover i en loft!( måste faktiskt säga att jag har ingen bra morgon humör, jag menar hade det varit min mamma som hade kanckat på och käckt väckt mig... så hade nog inte hon bemötts av samma leende...stackars :-) förlåt mamma för alla mina otrevliga tonårs morgon stunder :-)     )
Frukost stod på bordet..  därefter kom gummi stövlarna på och massvis med kantareller plockades... så gotttttttt!!
..... fortsättning följer... måste ta ut sockerkaka från ugnen, Leilas recept + härliga nugat bitar....
Ha det bra!Lasse och Tindra
Mamma
Tindra

il mio blogg in italiano

http://translate.google.se/translate?js=y&prev=_t&hl=sv&ie=UTF-8&u=http://mittitalien.blogg.se&sl=sv&tl=it&history_state0=

trött trött tröttt

Ja det är jag nu, trött på at vänta att folk ska svara, jobbigt när man har skickat ut Cv och vill så gärna ha jobbet!
Idag tänker jag ge mig själv en dag utan Cv och all t som hör till...får se om jag lyckas.. har försökt tidigare men inte lyckats, man vill ju inte gå miste om nåt....
Tror att jag ska egna mig åt  strykning.. kolla på film under tiden, ganska avslappnande faktiskt och det blir så fint i gaderoben sen.
Ha det  bra så länge!

playmate of the year 2009.... (hehehehe,,)

Som jag skrev sist så utsågs det ett playmate vid höstfesten... en manlig sådan!!
Jag kan lova att bet blev många skrattårar och kramper medans bildernas togs... kanske  berodde det på ett roligt motiv... eller några glas champagne??
hur som helst kul hade vi!!
PLAY MATE 09

plats nr2

grabbana grus

YEEEEHH


Det får räcka för nu.. me fler bilder kommer.. haahaha


RSS 2.0